Novosti

ZAVRŠNI RADOVI NA IZRADI 3 NOVA UPOJA

 

28.03.2022 15:01
Slika
 
Opredjeljeni da ispunimo potrebe industrije (Sisecam Lukavac, Solana i Panonica) Tuzlanskog kantona za slanom vodom, Rudnik soli „TUZLA“ d.d. Tuzla nastavlja sa ulaganjima u razvoj infrastrukture neophodne za povećanje obima proizvodnje, koja će 2022. godine u odnosu na 2021. godine biti povećana za više od 10%. 

Preduslov za povećanje proizvodnje je i kreiranje dodatnog broja upoja u razdjelno-sabirnoj stanici u istočnom reviru ležišta kamene soli „Tetima“ koji su neophodni za uvođenje novih bušotina u tehnološki proizvodni sistem.
Na slikama se vide završni radovi na izradi 3 nova upoja koji će Rudnik soli „TUZLA“ d.d. Tuzla omogućiti eksploataciju iz 20 bušotina što je istovremeno najveći broj upoja od početka eksploatacije do sada. 

Stručni tim s rudnika soli su pronašli rješenja kojima su iskoristili postojeće kolektore, građevinske objekte i tehnološki sistemi u obimu koji do sada nije bio moguć.

U narednom periodu planiran je razvoj infrastrukture koja će dugoročno riješiti upajanje novih bušotina i skratiti transportni put od bušotine do sabirno-razdjelne stanice na području zapadnog revira.
Pri izvođenju ovako zahtjevnih radova nije registrovana ni jedna povreda radnika i kooperanata na što smo posebno ponosni.
0 0